Te megérezted 2020-at pénzügyileg?

Nem vagy egyedül. A 2020 márciusában indult időszak rengeteg vállalkozót, így a Katás vállalkozók jelentős részét is érintette. A csökkenő bevételek mellett több tevékenységi terület szinte teljesen le is állt. Ha masszőrként, fitness edzőként vagy fotósként dolgozol, vagy épp a vendéglátás a területed, saját bőrödön tapasztaltad a kieső hónapokat és bevételeket. Előfordulhat, hogy más területre is kellett „evezned” egy időre.

A kérdés csak az: felkészülten ért a válság vagy váratlan kihívásokat okozott?

Ha az első válasz igaz Rád, gratulálok a tudatos döntéseidhez a jövőtervezés kapcsán.

Ha 2020 nehéz év volt Számodra és komoly nehézségeket okozott, akkor se csüggedj, mert itt az idő, hogy mostantól tudatosabban tervezz vállalkozóként. Így egy következő válság már felkészülten fog érni.

Mi a Kata egyik legnagyobb hátránya?

Épp az előnye, azaz, hogy mindössze havi 50.000 Ft-ot kell adóként befizetned. Tételes könyvelést sem kell vezetned, ami egyszerűnek tűnik, de olykor „galibát” is okozhat. Sokaknál előfordul, hogy nem kalkulálnak minden költséggel, hiszen nem „kötelező” az adminisztráció, csupán egy bevételi nyilvántartásra van szükség.

Mit vált ki a Kata egyszerűsége?

Akár azt is eredményezheti, hogy az 50.000 Ft felett minden bevételedet elköltsd, akár minden hónapban. S ez okozta az egyik legnagyobb „galibát” 2020-ban is.

Neked volt legalább 6 havi tartalékod a válság indulásakor? És hosszú távon hogyan tervezed a megélhetésed?

Független pénzügyi tanácsadóként mi segítünk, hogy olyan személyes befektetési stratégiát alakíts ki, amellyel egy kihívást jelentő időszakban is van megoldásod.  

Erre a célra stabil alapot jelenthetnek a szabad felhasználású, futamidő nélküli EUR és USD befektetések is.  A megfelelő részvények, részvénykosarak és befektetési alapok kiválasztásával optimalizálni tudjuk a nyereséget ezeken a befektetéseken.

A hosszú távú terveknél sem mindegy, milyen megoldást választasz. Itt a meghatározott, de szabadon választott futamidejű, nagyobb biztonságot jelentő befektetéseket, életbiztosításokat ajánljuk, ahol még katásként is van lehetőséged adójóváírásra, és rugalmasan változtathatod a befizetéseidet.

De még utóbbi esetén is akár többszörös eltérés lehet a megtakarítások eredménye között, ezért örömmel állunk rendelkezésedre egy kötetlen tanácsadás erejéig.

Összefoglalva, 2020 komoly csapást mért a katás vállalkozókra is, de egy biztos:

Tanulságos volt, és ha erre építesz, a vállalkozásodat, a saját és családod jövőjét is tudatosabban tervezheted a válság után, így megteremtheted az anyagi biztonságod rövid- és hosszútávon.