Egyéni vállalkozóként biztosan Te is folyamatosan jelen vagy és dolgozol a cégedben. Miközben fejleszted a vállalkozásod, a saját tevékenységed révén is szerzel új ügyfeleket, bevételt.

Ha így van, elsődleges Számodra, hogy:

  • minél jobban megtérüljön a befektetett munkád,
  • minél kevesebb legyen a kieső időd,
  • a betegségek, egészségügyi problémák ne hátráltassanak a fejlődésben.

Hogyan tudod kihozni maximumot a vállalkozásodból?

A konkrét célok és stratégia mellett a siker kulcsa, hogy hatékony legyél a mindennapokban, ehhez pedig szükséges, hogy az idődet valóban a tevékenységedre és a napi feladataidra tudd fordítani.

De mi van akkor, ha lebetegszel vagy balesetet szenvedsz, és kiesel a munkából?

Ilyenkor orvosi vizsgálatokra és kezelésekre kell járnod, és lehet, hogy kivizsgálásra is szükséged van.

Az állami egészségügyben viszont egyre növekvő várólistákra számíthatsz, sok esetben már egy orvosi konzultációra is heteket vagy egy-két hónapot kell várni, nem beszélve az MR vagy CT vizsgálatokról és a kisebb-nagyobb műtétekről.

Hogyan tudod feloldani ezt a helyzetet?

Ha egészségbiztosítással rendelkezel, a Számodra szükséges egészségügyi ellátást bármikor néhány napon belül eléred, és meg tudod őrizni az egészséged. Az utóbbi azért is fontos, mert a megelőző szűrésekkel ki tudod védeni a krónikus betegségeket.

Ha pedig akut panaszod van, nem kell heteket, hónapokat várnod, míg ellátást és valódi segítséget kapsz.

Mit ad az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás egy szolgáltatást nyújtó biztosítás, azaz eltér a megszokott biztosításoktól.

Nem úgy működik, hogy a baj esetén kifizet egy összeget, hanem szolgáltatást nyújt, amikor szükséged van rá.

Ha olyan panaszaid vannak, mint például gyomorfájás, allergia, megfázás vagy akár ízületi probléma, egy központi telefonszámon időpontot tudsz egyeztetni a megfelelő szakorvoshoz, és még tanácsot is adnak, hogyan érdemes elindulnod a vizsgálatokkal.

Előfordulhat, hogy szeretnél egy teljes laborra elmenni vagy zúg a füled és egy koponya MR-t javasol a háziorvosod. Ha ír egy beutalót, néhány napon belül erre a vizsgálatra is el tudsz menni, és nem kell sorban állnod a szakorvosi rendelőben.

Ha pedig olyan problémával küzdesz, amelynek kapcsán ambuláns vagy egynapos műtétet javasolnak – lehet szó akár egy anyajegy levételéről, szemészeti beavatkozásról vagy akár csípőprotézis műtétről –, ezt is meg tudod oldani az egészségbiztosításon belül.

Röviden, a magánorvosi ellátást nyújtó egészségbiztosítás nagyban megkönnyíti az életed, és minimális kieső idővel tudod karbantartani az egészséged és megelőzni a krónikus betegségeket.

Több biztosító is kínál megoldást ezen a téren, különböző szintű programokkal. Ha Te is tudatosan gondolkodsz és előre szeretnél gondoskodni az egészségügyi ellátásodról vállalkozóként, keress nyugodtan emailen vagy telefonon!