Abszurdnak hangzik?

Elsőre igen, de az öngondoskodás egyik kulcsa rejlik a fenti mondatban.

Amikor lendületben van a vállalkozásuk, sokan azt gondolják, hogy ez „örökké”, vagy legalábbis hosszú ideig fog tartani. A fókuszuk a további fejlődésen, bővülésen van, és számos vállalkozó ilyenkor szinte kizárólag ebbe fektet.

Mi az, amire nem gondolnak?

A több lábon állásra és arra, hogy bármely ipar- vagy szolgáltatási ágban dolgoznak, a gazdaság hullámvölgyei időközönként őket is elérik.

Mikor érdemes leginkább a tudatos tervezésre fókuszálnod, saját és családod anyagi biztonságát megalapoznod?

Alapvetően akkor, amikor lendületben van a vállalkozásod, mert ilyenkor van leginkább anyagi lehetőséged több irányban építkezni. De mi történik, ha nem léptél, és a válság hirtelen üt be, váratlanul és gyors megtorpanást előidézve?

ILYENKOR IS VAN MEGOLDÁS.

Átfogó és az életszínvonaladnak megfelelő megtakarításokkal és biztosítással fel tudsz készülni a várt és váratlan élethelyzetekre a következő hónapokban és hosszú távon is.

Ha nincs megtakarításod, egy kihívásokkal teli időszak megmutatja, mennyire hiányzik egy ilyen biztos háttér, amellyel könnyebb átvészelni a hullámvölgyeket. A válság időszaka egyben arra is megtanít, hogyan oszd be ésszerűen a pénzed és mennyit tegyél félre, hogy építsd a jövődet, miközben az aktuális kiadásaidat is fedezni tudod.

Elsőre meglepőnek tűnhet, de az előzőek miatt a nehéz időszakokban a leginkább fontos elindítani a megtakarításaidat, ha korábban nem tetted meg.

Így stabilabb háttérrel, már több lábon állva tudsz építkezni az újabb fellendülés során. Egy következő gazdasági válság esetén pedig felkészülten fogsz reagálni a váratlan kihívásokra, és kisebb kilengésekkel, nagyobb anyagi biztonságban vészeled át az időszakot.